Phoenix


I lördags så var jag med om det bästa som hänt på väldigt länge. Noah and the Whale som förband med ett magiskt avslut på The First Days Of Spring. Sedan Phoenix. Mina förväntningarna var höga trots att jag brukar vara sparsam med sådant för mitt eget bästa. Trots det så lyckades de göra en spelning över alla förväntningar. (Väldigt svårt nowdays). Vi stod längst framme vid scenen och såg set-listen redan från början, den såg väldigt kort ut. Men det var lugnt, Phoenix spelade i över 2 timmar. De spelade alla självklara låtar... De har i princip bara självklara låtar. Vet inte hur man ska beskriva dem riktigt. Skiljer sig från allt jag vanligtvis lyssnar på många sätt. Glädje är vad man känner. Återkommer när jag kommer på en bra beskrivning på den här kvällen.
Sista låten slutade med att sångaren drar upp Jennifer på scen som i sin tur drar upp mig och så står vi där? Sedan får vi upp Sarah och resten av publiken tar sig upp på medis lilla scen. Där blir jag knuffad fram till Tomas och av ren eufori så kramar jag honom i språnget och sedan står jag där brevid och orörlig, alla dansar till avslutet på 1901, jag håller kvar Tomas i handen när han tappar balansen ..Som vilken litet megafan som helst.. Brukar undvika sådant. Men det blev väl så av ren tacksamhet. Eufori I tell you.

Jag vill bara tacka hela Phoenixs management tusen gånger om och alla som gjorde allt för att hjälpa oss att komma in på debaser trots åldersgränsen, den fulla gästlistan, de för få All Access passen osv osv. Det var surreal att ha telefonkontakt med deras management och att det faktiskt brydde sig om en i ett syfte som det här. Bandet är precis lagom kända. No divas. Vet inte vad jag ska säga, fortfarande mållös.  

Men nu är jag tom. What's next?


Darker my love


I onsdags så for vi till Berns för att se White Lies. Dagen innan Jennifer fyllde år och det blev en liten present från Sarah och mig. Hon hade redan planerat att gå på spelningen long time ago men utan att köpt en biljett. Men det gjorde vi! hehu. White Lies var inget speciellt i mina ögon men förbandet var förvånansvärt bra! De var bäst på hela kvällen. Och sällskapet såklart!

Norsborg & betongen

Som sagt, vi åkte till mormor. Hon lagade plättar och soppa, vräkte ur sig citat som bara min mormor kan. Hon pratade om andra världskriget och hur hon återanvänder plastpåsar. vi gick den korta vägen som egentligen vara den långa vägen till loppiset som var stängt. Simon och jag stannade där 3 timmar längre än vi tänkt. Men sen åkte vi därifrån, precis i tid för att inte känna att det var försent eller för tidigt för att få skuldkänslor.

Väl på ensam tåget hem så kom starten på den helveteshelg jag haft. Igår fyllde lillebror 18 och idag slösade jag bort 1400 på mindre än en halvtimme på ett par uppdragsköpta jeans och en spontanköpt vinterjacka, aj! Imorgon så ska jag både assistera och praktisera hos en fotograf, efter det blir det en och annan "serious buisness"..

RSS 2.0